ZA IZLET MUZEJSKEGA DRUŠTVA V ČEŠKO MESTO TABOR (16. - 18.9.2016) JE ŠE NEKAJ PROSTIH MEST

tabor3Spoštovani člani in prijatelji Muzejskega društva Škofja Loka !

Ob 10-letnici pobratenja med češkim mestom Tabor in Škofjo Loko se bomo na letni izlet Muzejskega društva Škofja Loka odpravili na Češko.

Nekaj mest je še na voljo, zato vas vabimo, da se čimprej prijavite na blagajni Loškega muzeja Škofja Loka na telefonsko številko 04 517 04 11 vsak delovni dan od 10. do 13. ure. Zadnji rok za prijavo je ponedeljek, 12. septembra 2016. 

Na pot se bomo odpravili v petek, 16. septembra 2016, ob 6. uri iz parkirišča v bivši vojašnici.  Pot nas bo vodila preko Salzburga in Linza do kraja Plana nad Lužnici (8 km južno od Tabora), kjer se bomo namestiti v hotelu in imeli kosilo. Ob 16. uri se bomo udeležili posaditve lipe češko-slovenskega prijateljstva in odprtja fotografske razstave loških fotografov v kraju Mlada Vožice. Zvečer si bomo v starem centru mesta ogledali spektakularno odprtje Taborskih srečanj. 2015-016

V soboto se bomo ob 9.30 udeležili dogodka ob lipi češko-slovenskega prijateljstva v Taboru. Z nami bodo loški župan Miha Ješe s člani uradne delegacije, loški pihalni orkester, loški fotografi in loški gimnazijci ter seveda predstavniki mesta Tabor z županom Jiřijem Fišerjem. Ob 11. uri si bomo ogledali Husitski muzej s podzemnimi rovi, ob 13. uri pa množično povorko v oblačilih iz časov husitskega gibanja. Ob 14.45 bomo prisluhnili nastopu loškega pihalnega orkestra na glavnem odru, nato pa se bomo odpravili v hotel na pozno kosilo in krajši počitek. Zvečer se bomo ponovno odpravili v Tabor, da bomo čare mestnega središča in čeških dobrot doživeli še v nočnem času.

V nedeljo si bomo na poti domov ogledali Češki Krumlov, eno od najbolj slikovitih čeških mest na okljuku reke Vltave. Povratek v Škofjo Loko je predviden okrog 21. ure.

Cena izleta:
 70 EUR za člane društva
 80 EUR za nečlane

Plačilo z gotovino na avtobusu.

Cena vključuje: stroške prevoza, vstopnin, vodenih ogledov, sendvič in pijača prvi dan na avobusu , kosilo prvi dan in (pozno) kosilo drugi dan.

Poleg cene izleta vsak udeleženec sam plača stroške bivanja v hotelu (cena nočitve z zajtrkom je od 25 do 40 EUR na noč na osebo – odvisno od vrste sobe, razpored bomo naredili na avtobusu) in stroške ostalih obrokov.