VABLJENI NA PREDSTAVITEV KNJIŽICE SMUČARSKI VOD V ŠKOFJELOŠKI ČETI IN REKVIEM ZA JAMNIKOVO DOMAČIJO - SOBOTA, 27. 5. 2017 OB 11. URI

Krajevna organizacija Združenja borcev za vrednote NOB Škofja Loka – mesto vabi na predstavitev knjižice

Smučarski vod v Škofjeloški četi in rekviem za Jamnikovo domačijo

avtorja Marijana Masterla, ki bo  v soboto, 27. maja 2017, ob 11.00 na Jamnikovi domačiji (Sv. Barbara).

Zbor udeležencev je ob 9.30 uri na parkirišču pred loškim kopališčem v Puštalu. Od tam naprej bo za tiste, ki težko hodijo, organiziran prevoz do domačije s terenskim vozilom. Ostali pa se bodo s kombiji in lastnimi avtomobili zapeljali do kmetije pri Žirovniku, od tam pa nadaljevali peš po počasi vzpenjajoči se gozdni poti (cca. 30 minut prijazne, počasne in nenaporne hoje).

Predstavitev knjižice bo v vsakem vremenu. V primeru slabega vremena bo organiziran prevoz le do kmetije pri Žirovniku, prevoz do Jamnikove domačije s terenskim vozilom GRS Škofja Loka pa zaradi razmočenosti terena ne bo mogoč.

Vabljeni, da v čim večjem številu počastimo spomin na prve loške partizane, ki so se po umiku iz Dražgoš zatekli na zapuščeno Jamnikovo domačijo na samotnem hribu pod Osolnikom, in tam preživeli skoraj mesec dni, preden jih je okupator spet zasledil.

Z željo, da spomin na Škofjeloško četo in njihov ognjeni krst postane tradicionalen, je prav, da ga zaznamujemo s številčno udeležbo in tako potrdimo našo zavezanost ohranjanju spomina na pomembne dogodke, ki so odločilno vplivali na oblikovanje slovenske države.