VABLJENI NA PREDSTAVITEV KNJIGE DR. JOŽETA MOŽINA SLOVENSKI RAZKOL - ČETRTEK, 11. 6. 2020 OB 20.30 V STARI LOKI

Slovenski-razkol

Muzejsko društvo Škofja Loka, kulturno-zgodovinsko društvo Lonka Stara Loka in Župnija Stara Loka vas vljudno vabijo na

PREDSTAVITEV ZNANSTVENE MONOGRAFIJE

SLOVENSKI RAZKOL,
okupacija, revolucija in začetki protirevolucionarnega upora

avtorja dr. JOŽETA MOŽINE,

ki bo v četrtek, 11. junija 2020 ob 20.30 uri v Jurjevi dvorani v Stari Loki.

Avtor dr. Jože Možina bo v celovitem predavanju predstavil knjigo in na projekciji prikazal številne prvič videne dokumente, ki v temelju spreminjajo dosedanje vedenje o poteku druge svetovne vojne pri nas.

Knjiga Slovenski razkol je najbolj iskana knjiga zadnjih  mesecev, saj so pošli že trije natisi. Knjigo bo na predstavitvi moč kupiti, avtor pa jih bo tudi podpisoval.

Naročiti jih je možno tudi na enostaven način prek spleta na jozemozina.si .

Dr. Jože MOŽINA, doktor zgodovinskih znanosti, zaposlen kot novinar na TV Slovenija, je v začetku letošnjega leta izdal izjemno odmevno knjigo Slovenski razkol, v kateri na osnovi dokumentov z vseh, v vojno in revolucijo,  vpletenih strani ter mnogih pričevanj, celovito opisuje, pojasnjuje in razlaga čas pred drugo svetovno vojno na Slovenskem in njena prva leta, ko se je v vsej celovitosti razvila komunistična revolucija, ki je vse do danes razklala slovensko družbo.

Monografija Slovenski razkol je razširjena doktorska disertacija, ki je sad Možinovega dvajsetletnega raziskovanja,  zbiranja arhivskega gradiva in pričevanj.

Zgodovinar dr. Stane Granda je ob izidu knjige Slovenski razkol (ki je bila že tretjič ponatisnjena) zapisal: »Redko se zgodi, da bi neko znanstveno delo že ob izidu bilo sprejeto kot standardno delo slovenskega zgodovinopisja. Zasluga za to pripada najprej avtorju in njegovi sposobnosti predstaviti skrajno zahtevno in občutljivo problematiko v izjemno razumljivem in nedvoumnem jeziku.«

Vljudno vabljeni !