VABLJENI NA POHOD OB RAPALSKI MEJI - ŽIRI, SOVODENJ - NEDELJA, 20. 9. 2015

Pohod ob rapalski meji

Turistično društvo Žiri v sodelovanju s Turističnim društvom Sovodenj, ostalimi društvi in prijatelji naše dediščine tudi letos tradicionalno organizira

11. tradicionalni pohod
OB RAPALSKI MEJI,

in sicer v nedeljo, 20. septembra 2015. 

Pohod je speljan mimo nekaterih domačij, zaselkov in vasi, skozi katere je v času med obema svetovnima vojnama potekala nasilno urezana meja med Kraljevinama Italijo in SHS (kasnejšo Jugoslavijo).

Pohod bo potekal proti Mrzlemu vrh iz dveh smeri:

iz Žirov čez Breznico na Mrzli vrh in s Sovodnja. Iz Žirovse lahko podate na pot ob 9.uri. Zbirališče je v centru Žirov (pred Zadružnim domom).

– na Sovodnju bo start pol ure kasneje, ob 9.30, izpred Mercator trgovine. Na vrhu Mrzlega vrha, pri mejniku 38, se bosta skupini srečali.

V sklopu pohoda je poskrbljeno za krajši kulturno zgodovinski program, ki vsebuje tudi hudomušne prizore iz takratnega časa ter kaj za pod zob. Vrnitev z Mrzlega vrha bo skozi Jarčjo dolino do Ledin’ce, kjer nas bo pri mežniji pričakal topel obrok, stojnice domačih dobrot in zaključno druženje. To bo popestreno s kulturnim in zabavnim programom.

Pohod ni zahteven, je pa pot občasno strma. Pohod z vmesnimi postanki traja od 3 do 4 ure. Priporočamo lahko pohodno obutev in pohodne palice.

Povabilo na pohod velja za vse ljudi dobre volje.

Prijave na pohod se zbirajo na dan pohoda od 8:00 ure dalje na štartu v centru Žirov ali na Sovodnju, kjer se bo vplačal tudi simbolni prispevek za topli obrok (8€) in ostalo pogostitev na poti. Za večje organizirane skupine je potrebna prijava do srede, 16. septembra 2015 do 20. ure na mobitel 031-532-798 (Rok)

 Spoštovani,

naj vam ”Pohod ob Rapalski meji” približa in predstavi naravo, vasi in ljudi, ki so bili nekdaj vpeti v nasilno urezano Rapalsko mejo. Veseli bomo vsakega posameznika!

Vabljeni!