DANES: VABLJENI NA PASIJONSKI VEČER V STARO LOKO - SOBOTA, 17. 3. 2018 OB 19. URI

V okviru Dnevov Škofjeloškega pasijona vas prisrčno vabimo na

PASIJONSKI VEČER V STARI LOKI,

ki bo v soboto, 17. marca 2018, ob 19. uri v prostorih nekdanje dekanije v Stari  Loki, ki se nahaja zahodno od župnijske cerkve sv. Jurija.

V nekoč mogočni stavbi, ki čaka, da jo ponovno oživimo, se bomo tokrat že dvanajsto leto zapored zbrali ob premišljevanju Kristusovega pasijona in našega življenja z Njim. Letos nam bodo domači recitatorji približali križev pot, ki ga je napisal pokojni duhovnik in prevajalec Svetega pisma prof. Otmar Črnilogar in ga naslovil UPANJE V TRETJI DAN.

Uvodne speve s koralnim napevom Stabat Mater, ki jih je ubesedila Antonija Habjan Križaj, nam bodo interpretirali mladi glasbeniki in pevci.

Kdor v petek ni zamudil lepega dogodka ob odprtju Dnevov Škofjeloškega pasijona, je lahko opazil, da je bil ta večer in tudi nova številka Pasijonskih doneskov  kar precej obarvana s postnimi prti, ki jih imajo na avstrijskem Koroškem, pa tudi pri nas v Sloveniji, kjer na novo odkrivamo to dragoceno dediščino naših prednikov, pa tudi oživljamo to staro tradicijo. Temu bo nekako sledila tudi scenska postavitev na našem Pasijonskem večeru 2018 v Stari Loki, kjer bomo prvič javnosti predstavili novo izdelani postni zagrinjali.

Pridite toplo oblečeni, ker so prostori neogrevani.

Lepo povabljeni med nas!

Urška Florjančič (v imenu vseh organizatorjev)

Vabilo Pasijonski večer Stara Loka 2018