VABLJENI NA OGLED RAZSTAVE "ZA NAŠO STVAR" - ŽELEZNIKI, GALERIJA MUZEJA, DO 6. APRILA 2018

E vabilo MDSKL (w)

Prisrčna hvala Rudiju Rejcu, predsedniku Muzejskega društva Železniki in njegovim prijateljem iz društva za povabilo in pripravo razstave.V sodelovanju z Muzejskim društvom Železniki smo v petek, 16. marca 2018 odprli razstavo

ZA NAŠO STVAR,

ki bo na ogled do petka,  6. aprila 2018 v prostorih Galerije Muzeja Železniki na vrtu Plavčeve hiše, v kateri je Muzej Železniki. Galerija Železniki je odprta v času odprtja Muzeja Železniki.

DSC04397-100-2Na razstavnih panojih je prikazano delovanje Muzejskega društva Škofja Loka, ki je v letu 2017 praznovalo 80-letnico.

Na odprtju sta urednica Helena Janežič in Štefan Kržišnik predstavila tudi vsebino knjige ZA NAŠO STVAR, ki govori o delovanju profesorskega ceha v Škofji Loki ter o življenju in delu njegovih enajstih članov, med katerimi sta bila tudi Jakob Šolar in France Koblar iz Železnikov. Njihovo delovanje je leta 1937 pripeljalo do ustanovitve Muzejskega društva Škofja Loka in leta 1939 do ustanovitve Loškega muzeja.

DSC04412-100-2Aleksander Igličar, predsednik Muzejskega društva Škofja Loka, pa je predstavil delovanje društva v zadnjem oddobju.

Knjigo ZA NAŠO STVAR lahko kupite v trgovini Muzeja Železniki.

Prisrčna hvala Rudiju Rejcu, predsedniku Muzejskega društva Železniki in njegovim prijateljem iz društva za povabilo in pripravo razstave.

DSC04420-100-2