VABLJENI NA OGLED RAZSTAVE STARIH FOTOGRAFIJ ŠKOFJE LOKE NA MESTNEM TRGU

Foto razstava

Na predlog civilne pobude VAL – Varujmo Loko       (https://pobudaval.wixsite.com/home ) je bila v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) in Občino Škofja Loka pripravljena

Razstava starih fotografij Škofje Loke,
s primerjavo na današnjo podobo.


Otvoritev razstave je bila v soboto 11. maja 2019 na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Razstava bo na ogled v poletnih mesecih.

Želja članov pobude VAL je ozaveščati obiskovalce o pomenu kulturne dediščine, opozarjati na številne detajle, ki ostajajo neopaženi ali pa jih žal ni več in vzpodbuditi širšo javnost v aktivno vključevanje v dogajanja vezana na Škofjo Loko.

Njihov cilj je lepo urejen in ohranjen zgodovinski center Škofje Loke ter trajnostno naravnan razvoj mesta z namenom vpisa v UNESCO-v seznam svetovne kulturne dediščine.

Pobudo vodi arhitekt Tomaž  Križnar.

Na neustrezno skrb za ohranjanje kulturne dediščine starega mestnega jedra Škofje Loke so pisno opozorili tudi župana Občine Škofja Loka. Pobudi sta se pridružila tudi Muzejsko društvo Škofja Loka in kulturno-zgodovinsko društvo Škofja Loka.

Pobudo lahko preberete tukaj: Pobuda županu Škofje Loke-2019

Na srečanju pri županu Tinetu Radinji, ki se strinja, da je potrebno določene postopke izboljšati, so se srečali v ponedeljek, 6. maja 2019 in se dogovorili za nadaljnje aktivnosti.