VABLJENI NA OGLED FOTOGRAFSKE RAZSTAVE ČEŠKA V OBJEKTIVIH LOŠKIH FOTOGRAFOV V SOKOLSKEM DOMU

Češka v objektivih loških fotografov

Občina Škofja Loka in Foto klub Anton Ažbe Škofja Loka vas vljudno vabijo na ogledrazstave

ČEŠKA V OBJEKTIVIH LOŠKIH FOTOGRAFOV,

ki bo do 2. septembra 2015 na ogled v vhodni dvorani Sokolskega doma in v Mali galeriji Občine Škofja Loka.

Dolgoletni predsednik Foto kluba Anton Ažbe fotograf Peter Pokorn je ob razstavi zapisal: Škofjeloški fotografi že več kot 15 let s fotografijami predstavljamo slovenske zanimivosti v številnih mestih na Češkem. Na številnih razstavah smo tako predstavili slovenske posebnosti, z vsemi zanimivostmi pa smo predstavljali tudi Škofjo Loko. Škofjeloški fotografi smo bili s svojimi aktivnostmi vsekakor en izmed pobudnikov pobratenja češkega mesta Tabor in Škofje Loke

Pobudnik in organizator fotografskih razstav je bil dr. Jan Jelšik iz Tabora. Na domala vseh odprtjih razstav so bili prisotni predstavniki Veleposlaništva republike Slovenije v Pragi, na mnogih tudi Občine Škofja Loka.

Loški fotografi smo prisotnost na odprtjih razstav na Češkem izkoristili tudi za fotografske delavnice, tako da smo fotografirali številne češke lepote in zanimivosti.

Na razstavi v Sokolskem domu in Mali galeriji Občine Škofja Loka je predstavljen samo drobcen del vtisov iz zelo zanimive Češke. Veseli nas in ponosni smo, da našo ustvarjalnost lahko predstavimo Ločanom in drugim obiskovalcem Sokolskega doma in želimo si, da bi Češka z našimi fotografijami očarala tudi vas.