VABLJENI NA KONCERT ŠKOFJELOŠKEGA OKTETA Z NAMENOM ZBIRANJA SREDSTEV ZA OBNOVO ORGEL V CERKVI V CRNGROBU - SOBOTA, 20. 10. 2018 OB 17.30

2018 orgle Crngrob (2)

Dragi ljubitelji lepega petja, prijatelji Škofjeloškega okteta, podporniki dragocene sakralne kulturne dediščine in vsi, ki radi romate k Mariji v Crngrob!

PRISRČNO VABLJENI NA

KONCERT ŠKOFJELOŠKEGA OKETA,

ki bo v soboto, 20. oktobra 2018, ob 17.30 v starodavni romarski cerkvi Marijinega oznanenja  v Crngrobu pri Škofji Loki.

S koncertom se začenja projekt obnove enih najstarejših orgel na slovenskem, ki izhajajo iz leta 1743. Več o orglah in njihovi prenovi lahko preberete na spletnem naslovu: http://www.zupnija-staraloka.si/ oz. http://www.obnova-orgel.zupnija-staraloka.si/index.html.

Ker obnova orgel v crngrobski cerkvi presega poslanstvo in zmožnosti župnije Stara Loka, ki skrbi za cerkev v Crngrobu, ste vabljeni vsi, ki vam je mar za dragoceno sakralno kulturno dediščino, da se pridružite in s skupnimi močmi povabilo k obnovi teh znamenitih orgel ponesemo v širno domovino in tudi preko meja, da bi zmogli uresničiti ta velik izziv za našo širšo skupnost. Vsak osebno naj pomisli kako bi lahko pomagal, koga bi lahko še pritegnil in navdušil!

Prisrčno vabljeni !!