DANES: VABLJENI NA KONCERT PEVCA LUKA DEBEVCA MAYERJA - SREDA, 20. 11. 2019 V RETEČAH

Luka Debevec Mayr

Župnija Reteče prijazno vabi na

koncert v molitvi in pesmi pevca Luke Debevca Mayerja
z naslovom »… in prenovil boš obličje zemlje …«,

ki bo v sredo, 20. novembra 2019, ob 19. uri v župnijski cerkvi sv, Janeza Evangelista v Retečah.

Na orglah bo pevca spremljal Rok Juhant.

Operni pevec baritonist Luka Debevec Mayer je bil rojen v Buenos Airesu v Argentini slovenskim staršem. Študiral je filozofijo ter solopetje. V Buenos Airesu je stalni član opernega ansambla Juventus Lyrica, sodeluje pa tudi v Teatru Colon v Buenos Airesu.

Kot gost sodeluje z znamenitimi svetovnimi opernimi in koncertnimi hišami in orkestri. Je prejemnik več nagrad v Argentini in Italiji. Trikrat (2004, 2009 in 2014) je bil že razglašen za najboljšega solopevca Argentine. Poje na odrih po vsem svetu in koncertira s slavnimi imeni, tudi s sopranistko Ano Netrebko. Slovi kot odličen izvajalec sodobne glasbe. Posveča se tudi izvajanju duhovne glasbe in prireja vsakoletne koncerte.

Večkrat je že nastopal tudi v različnih krajih Slovenije. Luka Debevec Mayer je namreč zelo ponosen na slovenske korenine “Kamorkoli grem po svetu, povem, da sem Slovenec. Največja dota, najplemenitejša duhovna vrednota, ki sem jo prejel od staršev, je slovenstvo. Tega mi nihče ne bo mogel odvzeti, čeprav sem kot pevec svetovni popotnik, državljan sveta.”

Zanimivost, njegova sestra Minka je poročena z akademikom in pisateljem Zorkom Simčičem.

Prisrčno vabljeni na izjemni pevsko-duhovni večer.