VABILO NA LETNI DRUŠTVENI IZLET: Novo mesto – Klevevž – Brestanica

Spoštovani člani in ostali prijatelji Muzejskega društva Škofja Loka,

vabimo vas na izlet Muzejskega društva 2017:
Novo mesto – Klevevž – Brestanica

Letos se bomo na izlet Muzejskega društva Škofja Loka podali v soboto, 23. septembra 2017. Pot nas bo vodila na Dolenjsko.

Naš prvi postanek bo v Novem mestu, kjer si bomo v Dolenjskem muzeju ogledali občasno razstavo z naslovom Jantar – dragulji Baltika in bogate stalne muzejske zbirke, ki prikazujejo zgodovino Dolenjske od prazgodovine pa vse do današnjih dni. Po končanem ogledu razstave in muzeja se bomo podali na voden ogled Kapiteljske cerkve – Stolnice svetega Nikolaja, ki je ena izmed najstarejših, najlepših in tudi najbolj prepoznavnih znamenitosti Novega mesta. Ogledu bo sledil polurni odmor za malico, za katero bo tako kot vsako leto poskrbelo Muzejsko društvo Škofja Loka.

obnovljeni-grad-rajhenburg-2
Grad Rajhenburg – Brestanica

Po malici se bomo odpravili proti ostalinam gradu Klevevž, ki je bil nekoč upravni center freisinške dolenjske posesti. Iz Klevevža bomo pot nadaljevali do Kostanjevice na Krki, kjer se bomo v vinski kleti osvežili in okrepčali ob degustaciji cvička in prigrizku.

Po okrepčilu bomo pot nadaljevali proti Rajhenburgu, današnji Brestanici. Na gradu si bomo ogledali muzejsko zbirko, ki jo upravlja Muzej novejše zgodovine Slovenije. Podrobneje se bomo seznanili z zgodovino kraja in tragičnim obdobjem predvsem po drugi svetovni vojni, ki je zaznamovalo grad Rajhenburg skupaj s celotnim krajem. Po napornem dnevu bo sledilo še pozno kosilo, nato pa se bomo predvidoma okrog 19. ure odpravili proti domu.

10695858Kostanjevica na Krki

Odhod: sobota, 23. 9. 2017 ob 7.00 s parkirišča v vojašnici (drugi vhod proti zahodu)
Povratek: sobota, 23. 9. 2017 predvidoma ob 21. uri
Cena: 45 EUR

Plačilo z gotovino na avtobusu. Cena vključuje: prevoz, vstopnine oz. vodeni ogledi (Dolenjski muzej, kapiteljska cerkev NM, Klevevž, grad Rajhenburg, malica in (pozno) kosilo.

Prijave: Na blagajni Loškega muzeja Škofja Loka na telefonsko številko 04 517 04 11 vsak delovni dan od 10. do 13. ure, najkasneje do ponedeljka, 18. septembra 2017 (oziroma do zasedbe prostih mest). Prednost pri prijavi imajo člani Muzejskega društva Škofja Loka.

Ob prijavi obvezno pustite vašo telefonsko številko, da vas bomo lahko pravočasno obvestili o morebitnih spremembah.

Veselimo se ponovnega druženja!

mag. Aleksander Igličar,
predsednik Muzejskega društva Škofja Loka