Rok za oddajo prispevkov za natečaj »Tole moram povedat'« podaljšan do konca februarja

TMP

Še do konca tega meseca, 28. februarja,  je čas, da na natečaj »Tole moram povedat’« pošljete svoje zapisane ali posnete prispevke. Zagotovo imajo vaši stari starši, pradedki in prababice, tete, strici in starejši iz tvoje okolice »kaj za povedat’«. Prav gotovo vedo za zgodbo, običaj, šego ali zanimivost, za katero bi želel, da ostane zabeležena in tako ohranjena za prihodnost.

Na natečaju lahko sodelujejo učenci osnovnih šol ter dijaki srednjih šol občin na območju Upravne enote Škofja Loka (Občina Gorenja vas – Poljane, Občina Škofja Loka, Občina Železniki in Občina Žiri).

Prispevki naj bodo opremljeni z naslednjimi podatki:

  • naslov prispevka (če ima poseben naslov),
  • ime, priimek in starost avtorja/avtorjev,
  • ime, priimek in starost pripovedovalca,
  • kraj zapisa prispevka,
  • naziv šole ter ime in priimek mentorja.

Vsi zapisovalci bodo nagrajeni s knjižnimi izdajami Muzejskega društva Škofja Loka, izmed vseh sodelujočih pa bo

  • komisija izbrala najboljši prispevek in ga nagradila z dvema vstopnicama za adrenalinski park GEOSS,
  • izžrebani učenec/dijak izmed vseh prispevkov dobil dve vstopnici za adrenalinski park GEOSS,
  • njuna mentorja pa se bosta za nagrado lahko brezplačno udeležila izleta Muzejskega društva Škofja Loka.

Rok za oddajo prispevkov je podaljšan do konca meseca februarja 2021. Število prispevkov ni omejeno, vsak učenec/dijak in njegov mentor/ica pa lahko v žrebanju sodelujeta samo enkrat.

Prispevke pošljite na naslov Muzejsko društvo Škofja Loka, Grajska pot 13, 4220 Škofja Loka, s pripisom »Tole moram povedat’«, ali na elektronski naslov »ambroz.demsar@gmail.com« (v primeru elektronske oddaje naj bodo pisni prispevki oddani v formatu PDF.

Na odločitev komisije o najboljših prispevkih, ki jo bo imenoval izvršni odbor muzejskega društva, ni možnosti do pritožbe.

Izbrani prispevki (zapisani ali posneti) bodo objavljeni na spletni strani Muzejskega društva Škofja Loka, nekateri pa tudi v zborniku Loški razgledi.

Veselimo se vaših prispevkov!
mag. Ambrož Demšar, nosilec natečaja