ROK ZA ODDAJO PRISPEVKOV NA NAGRADNEM NATEČAJU ZA OSNOVNOŠOLCE IN DIJAKE "TOLE MORAM POVEDAT" - ZBIRANJE ZAPISOV IN FOTOGRAFIJ O KULTURNI DEDIŠČINI - PODALJŠAN DO 25. 9. 2018

Spoštovani osnovnošolci in dijaki, dragi njihovi mentorji,

V želji, da bi vam olajšali pripravo prispevkov za natečaj “TOLE MORAM POVEDAT”, smo rok za prijave podaljšali do torka 25. septembra 2018.

Nagradi natečaj “TOLE MORAM POVEDAT” smo pripravili ob 80-letnici delovanja Muzejskega društva Škofja Loka in Dnevih evropske kulturne dediščine 2018, ki so posvečeni kulturni dediščini.

V nagradnem natečaju »TOLE MORAM POVEDAT« lahko sodelujejo otroci osnovnih šol in dijaki srednjih šol občin na območju upravne enote Škofja Loka. Z natečajem želimo podpirati medgeneracijsko sožitje, izkazati spoštovanje do  proučevanja starejših šeg in navad ter prispevati k njihovemu ohranjanju. Z izbranimi povabljenimi prispevki boste sodelovali tudi na Dnevih evropske kulturne dediščine, ki bodo potekali od 22. septembra do 6. oktobra 2018.

 1. PRISPEVKI (ZAPISANI ALI POSNETI), KJER IMAJO STAREJŠI “TOLE ZA POVEDAT’ “

Od učencev/dijakov pričakujemo najrazličnejše proste prispevke, zapisane ali posnete, v katerih imajo starejši (npr. stari starši) “tole za povedat” (pripovedujejo / opisujejo / se spominjajo … dogodkov, vrednih ohranitve).

Vsi zapisovalci bodo nagrajeni s knjižnimi izdajami Muzejskega društva Škofja Loka, izmed vseh sodelujočih pa bo

 • komisija izbrala najboljši prispevek in ga nagradila z 2 vstopnicama za adrenalinski park GEOSS
 • izžrebani učenec/dijak izmed vseh prispevkov dobil 2 vstopnici za adrenalinski park GEOSS
 • njuna mentorja pa se bosta za nagrado brezplačno udeležila izleta Muzejskega društva Škofja Loka.
 1. FOTOGRAFSKI NATEČAJ “UJAMEM KULTURNO DEDIŠČINO DOMAČEGA KRAJA”

Učenci, ki jim zapisovanje ni tako pri srcu, lahko sodelujejo tudi tako, da s fotografijo ujamejo kulturno dediščino domačega kraja.

Vsi mladi fotografi bodo nagrajeni s knjižnimi izdajami Muzejskega društva Škofja Loka, izmed vseh sodelujočih pa bo

 • komisija izbrala najbolj zanimive in izvirne fotografije, ki bodo razstavljene na zaključni prireditvi natečaja v Sokolskem domu
 • izžrebani učenec/dijak dobil 2 vstopnici za adrenalinski park GEOSS
 • njegov/a mentor/ica pa se bo za nagrado brezplačno udeležil/a izleta Muzejskega društva Škofja Loka.

POGOJ ZA SODELOVANJE

Prispevki ali fotografije naj bodo opremljeni z naslednjimi podatki:

 1. naslov prispevka/fotografije (če ima poseben naslov);
 2. ime, priimek in starost avtorja/avtorjev;
 3. ime, priimek in starost pripovedovalca
 4. kraj zapisa prispevka ali posnete fotografije
 5. naziv šole, ime in priimek mentorja.

Rok za oddajo prispevkov/fotografij je do vključno torka, 25. septembra 2018. Število prispevkov/fotografij ni omejeno, a vsak učenec /dijak in njegov mentor/ica v žrebanju lahko sodeluje samo enkrat.

Prispevke/fotografije pošljite na naslov Muzejsko društvo Škofja Loka, Grajska pot 13, 4220 Škofja Loka, s pripisom »Tole moram povedat«, ali na elektronski naslov ambroz.demsar@gmail.com

V primeru elektronske oddaje naj bodo pisni prispevki oddani v formatu .pdf (Acrobat Reader) , fotografije pa v enem od fotografskih formatov (npr. .tiff, .jpg,) primerne ločljivosti (vsaj 1280 x 960 točk oz. velikost datoteke vsaj 1 MB).

Na odločitev komisije, ki jo bo imenoval izvršni odbor društva, o najboljših prispevkih, ni pritožbe.

Natečaj bomo slovesno zaključili na posebnem večeru v petek, 5. oktobra 2018 v Sokolskem domu v Škofji Loki. Izbrani prispevki (zapisani ali posneti) in fotografije bodo objavljeni tudi na spletni strani Muzejskega društva Škofja Loka (www.mdloka.si), nekateri pa tudi v Loških razgledih.

Veselimo se vaših prispevkov!

mag. Ambrož Demšar                                                 mag. Aleksander Igličar nosilec natečaja                                                                    predsednik društva