PROJEKT DOMOVINA PREJEL MEŠKOVO NAGRADO ZA MEDIJSKO NOVOST LETA 2015

Združenje novinarjev in publicistov je včeraj

za medijsko novost leta 2015 razglasilo

medijski projekt DOMOVINA,

ki ga pripravlja Zavod Iskreni.net.

Urednik tiskane izdaje časopisa Domovina je Blaž Karlin, član izvršnega odbora Muzejskega društva Škofja Loka in član občinskega sveta Občine Škofja Loka, kamor je bil izvoljen na kot kandidat Nove Slovenije.

Po mnenju upravnega odbora je Domovina – tiskana in spletna – dobrodošla medijska novost. “Domovina raste počasi, kot drevo, ki poganja veje, pa tudi korenine. Le-te so zelo pomembne, saj smo že večkrat videli, kako so se medijski projekti brez korenin v nekem trenutku na hitro posušili,” so zapisaliIzpostavili so prispevek Domovine na področju informiranja o aktualnih dogajanjih v Sloveniji in svetu, globljih komentarjih in analizah, predvsem pa niso prezrli dejstva, da se izogibajo senzacionalizma.

Meškovo priznanje za življenjsko delo pa je prejel publicist in literat dr. Marko Kremžar, ki deluje med Slovenci v Argentini.

V obrazložitvi je komisija za podeljevanje priznanj zapisala, da si priznanje za življenjsko delo dr. Marko Kremžar zasluži zaradi njegovih poglobljenih, vsestranskih in za demokratizacijo Slovenije pomembnih publicističnih del. “Kljub temu da je večino svojega življenja preživel v Argentini, njegove misli tudi po 70 letih ostajajo predvsem v Sloveniji,” so zapisali. Poudarili so Kremžarjev prispevek k oblikovanju slovenske skupnosti v Argentini in političnemu življenju celotne slovenske politične emigracije.

Obema nagrajencem iskreno čestitamo!

Več o priznanjih Boruta Meška na spletni strani:  https://www.domovina.je/meskova-nagrada-marku-krezmarju-in-domovini-obveza-za-prihodnost/