V petek, 18. marca 2022 so se v Sokolskem domu v Škofji Loki pričeli Dnevi Škofjeloškega pasijona 2022.

Na uvodnem večeru je bila predstavljena nova številka zbornika PASIJONSKI DONESKI 17/2022.

Udeležencev večera se je uvodoma dotaknila baročna pesem v izvedbi sopranistke Saške Kolarič ob spremljavi pianistke Jasne Jan Sešek.   Zbrane sta nagovorila predsednica Muzejskega društva Škofja Loka Helena Janežič in župan Občine Škofja Loka Tine Radinja. 

Osrednja gostja večera bi morala biti državna sekretarka na Ministrstvu za kulturo dr. Ignacija Friedl Jarc, k jo je zaradi bolezni zamenjal sodelavec Silvester Gabršček, ki je prebral njen že pripravljen nagovor.

Večer je glasbeno popestril tudi Filip Karlin na kljunasti flavti ob spremljavi pianistke Jasne Jan Sešek.

V nadaljevanju je urednica Helena Janežič podrobneje predstavila vsebino Pasijonskih doneskov 17/2022, ki med pasijonske bralce ponovno prinašaja obilo zanimivih prispevkov.

Kazalo vsebine Pasijonskih doneskov 17/2022:

Pasijonski doneski 17/2022 so opremljeni z umetniškimi deli akademskega slikarja Jožeta Bartolja iz ciklusa Škofjeloški pasijon. Umetnik je na lesene podlage, ki so bile del omare starih orgel iz cerkve v Preserjah pod Krimom, naslikal dvanajst podob iz Škofjeloškega pasijona, ki jih je na večeru z izjemnim nagovorom predstavila Bernarda Stenovec, Umetniška dela so na ogled v preddverju Sokolskega doma in sicer do velike sobote, 16. aprila 2022. 

Pasijonske doneske lahko naročite v spletni trgovini Muzejskega društva Škofja Loka, od naslednjega tedna naprej pa jih boste lahko kupili na blagajni Loškega muzeja ali na info točki Loškega turizma na Cankarjeveme trgu.