V soboto, 7. oktobra, smo se člani in prijatelji Muzejskega društva odpravili na že tradicionalni vsakoletni izlet. Pot nas je vodila na Solnograško in naša prva postaja je bil Hallstatt, pomembno mesto že v času železne dobe, saj so se v okolici nahajali rudniki soli.

Sprehodili smo se ob idiličnem jezercu in se pridružili trumam obiskovalcev ter izvedeli, da je to izjemno priljubljena destinacija med turisti z Daljnega vzhoda. Sprehodili smo se ob jezeru, obiskali protestantsko in katoliško cerkev s pokopališčem, in si ogledali muzej, ki hrani najdbe iz bližnjih rudnikov soli in železnodobnih grobišč v bližini rudnikov.

Mimo Bad Goiserna, kjer še danes ročno izdelujejo pohodne čevlje, nas je pot vodila v Bad Ischl, priljubljen letoviški kraj cesarja Franca Jožefa. Privoščili smo si kavo in sprehod po slikovitih ulicah.

Pot smo nadaljevali do jezera Althaussee, kjer smo se vkrcali na ladjo, s katero smo se eno uro vozili po jezeru. Sledila je vožnja proti domu, ustavili pa smo se še v gostišču Osvald v Žirovnici, kjer so nas pričakali z odlično večerjo.