NOVA DIGITALIZACIJA KNJIŽNIH DEL DR. PAVLETA BLAZNIKA IN DR. TINETA DEBELJAKA

dr. Pavle BlaznikZ letošnjim aprilom lahko na portalu Digitalne knjižnice Slovenije prebirate večino del priznanega zgodovinarja in loškega rojaka dr. Pavleta Blaznika, soustanovitelja in dolgoletnega predsednika Muzejskega društva Škofja Loka.

Med digitaliziranimi deli je več kot 70 znanstvenih člankov, 5 monografij in njegova doktorska disertacija. Najdete jih na povezavi http://www.dlib.si/results/?query=’keywords%3dBlaznik%2c+Pavle’&pageSize=25 .

dr. Tine Debeljak27. aprila bo minilo 112 let, kar se je v Škofji Loki pod nunskim samostanom rodil prevajalec, urednik, literarni kritik, pesnik in pisatelj dr. Tine Debeljak, soustanovitelj Muzejskega društva Škofja Loka. Za sabo je pustil obsežno pisno zapuščino, dve njegovi deli, ki ju je izdalo Muzejsko društvo Škofja Loka (prvo v sozaložništvu z založbo Družina), pa sta zdaj dostopni tudi v elektronski obliki na portalu Digitalne knjižnice Slovenije. To sta Črni Kamnitnik/Loma Negra, ki je posthumno izšel leta 2003, opremljen s fotografijami Debeljakovega vnuka Marka Vombergarja ter Olimpijski venec, ki ga je Muzejsko društvo izdalo leta 2009 po že pripravljeni predlogi, ki se je po naključju ohranila v Narodni in univerzitetni knjižnici.

Povezava do obeh naslovov: http://www.dlib.si/results/?query=%27keywords%3dDebeljak%2c+Tine%27&pageSize=25&ftype=knjige