NAJAVLJAMO: PREDSTAVITEV NOVE ŠTEVILKE LOŠKIH RAZGLEDOV 62/2015 - ČETRTEK, 9. 6. 2016 OB 19.30 V SOKOLSKEM DOMU

1_LR Naslovnica 62_2015Spoštovane članice in člani Muzejskega društva Škofja Loka, dragi prijatelji Škofje Loke, vsi ljubitelji domoznanstva!

Prisrčno vas vabimo na osrednji letni dogodek Muzejskega društva Škofja Loka

PREDSTAVITEV LOŠKIH RAZGLEDOV 62/2015,

ki bo v četrtek, 9. junija 2016, ob 19. 30, v Sokolskem domu na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Člani Muzejskega društva boste ob prejemu Loških razgledov poravnali članarino za leto 2016.

Vsebino nove številke Loških razgledov bo predstavila urednica Marija Lebar. 

Vsebinsko kazalo Loških razgledov 62/2015: Vsebina LR 62-2015

Ob tej priložnosti bosta svoja stališča do prispevka Razvoj slovenske državnosti in Občine Škofja Loka  pojasnila njegov avtor dr. Ivan Kristan in recenzent dr. Boris Golec.

Prispevek je avtor dr. Ivan Kristan prvotno pripravil za objavo v Loških razgledih, vendar je uredniški odbor, tudi na osnovi mnenja recenzenta dr. Borica Golca, doktorja zgodovinskih znanosti, zaposlenega na ZRC SAZU, zavrnil njegovo objavo.

Prispevek je v praktično enaki vsebini izšel 12. aprila 2016 v ediciji 3 OBLETNICE OSAMOSVOJITVE, ki je bila priloga Loških novic, ki jih izdaja Gorenjski glas. V uvodu edicije je dr. Ivan Kristan ocenil delo uredniškega odbora Loških razgledov kot “neprofesionalno in nekorektno”.

Uredniški odbor je pripravil javni odgovor (lahko ga preberete tudi na koncu tega vabila). V njem je avtorja dr. Ivana Kristana povabil, da z recenzentom dr. Borisem Golcem   izmenjata  mnenji na predstavitvi Loških razgledov. Veseli smo, da sta se odzvala našemu vabilu, za kar se jima že v naprej zahvaljujemo.

Prisrčno vabljeni!

Mag. Aleksander Igličar,
predsednik Muzejskega društva Škofja Loka

3obletnice-odgovor