PREDSTAVITEV LOŠKIH RAZGLEDOV 64/2017 - ČETRTEK, 7.6. 2018 OB 19.30 V SOKOLSKEM DOMU

Naslovnica LR 64_2017

Vljudno vas vabimo  na predstavitev

Loških razgledov 64/2017,

ki bo v četrtek, 7. junija 2018, ob 19. 30, v Sokolskem domu, na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Vsebino nove številke Loških razgledov bo predstavila urednica Marija Lebar.

Vsebinsko kazalo si lahko ogledate tukaj: Kazalo LR 64_2017

Zaradi bolezni dr. Matevža Koširja odpade najavljena predstavitev prispevka o dr. Pavletu Blazniku in ddr. Josipu Žontarju.

Namesto njega bo svoj prispevek Zakaj ohranjati škofjeloške tlake predstavila Mateja Kavčič, univ. dipl. inž. arhitekture, konservatorsko-restavratorska svetnica.  Predstavila bo svoje razmišljanje o že opravljeni prenovi tlakov v Škofji Loki, o posledicah, ki jih obnova povzroči v izjemno občutljivem mestnem tkivu, v mestu polnem spominov, znanih in neznanih kakovosti, tisočletnih zgodb, ki jih samo eno leto naših aktivnosti lahko izniči.

Če želimo biti posebni, unikatni, zanimanja vredni, začnimo razmišljati o naših posebnostih in prednostih, ki nam jih dediščina nudi. Inovacija, ustvarjalnost, navdih in drugi vzvodi ustvarjanja dodane vrednosti vedno temeljijo na tradiciji. Kdor je prepričan, da ni tako in odmahne z roko proti zastarelim tradicionalistom, imam zanj slabo novico, pravi Mateja Kavčič; v nasprotnem primeru dosega vrhove inovativnost drugih, ta pa izvira iz njihove, ne naše tradicije. In na tej točki je slovenska kultura že močno ranjena. Zato sta razumevanje dediščine in njeno brezkompromisno ohranjanje nujni dolgoročni naložbi, z nesebičnim upoštevanjem uporabnikov, ki jih še ni.

Člani Muzejskega društva boste ob prejemu Loških razgledov poravnali članarino za leto 2018.

Informacije o različnih možnstih plačila članarine za leto 2018 in dvigu Loških razgledov 64/2017 si preberite v priloženem dokumentu: Dopis članom plačilo LR 64

Prisrčno vabljeni!