VABLJENI NA AKADEMIJO OB PRAZNOVANJU 80-LETNICE DELOVANJA MUZEJSKEGA DRUŠTVA ŠKOFJA LOKA - TOREK, 21. NOVEMBRA 2017 ob 19. URI V SOKOLSKEM DOMU

Vabilo-muzejsko-drustvo-web-page-001

Ustanovno srečanje članov Muzejskega društva Škofja Loka je bilo 23. julija 1937. Za prvega predsednika društva je bil izvoljen zgodovinar dr. Pavle Blaznik, ki je društvo izjemno uspešno vodil do leta 1974.

80-letnico delovanja društva bomo obeležili s

slavnostno akademijo  ZA NAŠO STVAR,

v torek, 21. novembra 2017 ob 19. uri v prostorih Sokolskega doma na Mestnem trgu v Škofji Loki.

Geslo “ZA NAŠO STVAR” so dolga leta uporabljali ustanovitelji in sodelavci društva.

Glasbeni gostje večera bodo pevci Škofjeloškega okteta, ki ga vodi Andrej Žagar.

Akademijo bo povezovala gospa Marija Lebar, urednica Loških razgledov.

Ob tej priložnosti bomo izdali knjigo z naslovom “ZA NAŠO STVAR”, ki bo osvetlila življenje in delo enajstih članov “Profesorskega ceha”, katerih redna poletna srečevanja so privedla do ustanovitve Muzejskega društva Škofja Loka z glavnim ciljem ustanovitve Loškega muzeja, ki je bil uresničen avgusta 1939. Urednica publikacije je Helena Janežič, aktualna podpredsednica društva.

Za našo stvar_naslovnica

Knjiga obsega 160 strani v formatu Loških razgledov. Na večeru boste lahko knjigo kupili po promocijski ceni 10 EUR, v redni prodaji bo prodajna cena 15 EUR.

V avli Sokolskega doma bomo pripravili tudi priložnostno razstavo “ZA NAŠO STVAR”, s katero bomo prikazali delovanje društva skozi 80-letno obdobje.

Našemu praznovanju se bodo pridružili tudi loški filatelisti s filatelistično razstavo MUZEJSKI EKSPONATI dr. Janeza Cerkvenika,  ki jo bodo odprli ob 18. uri.   Razstava na 160 razstavnih listih predstavlja različne motive človekove kulturne dediščine, ki se v prvi vrsti nanašajo na Škofjo Loko in širše na svet.

Pripravili so tudi priložnostni dotisk poštne dopisnice, v sodelovanju s Pošto Slovenije pa priložnostni poštni žig, kar bo na razpolago ob odprtju razstave v avli Sokolskega doma.

2017 žig MD