VABLJENI NA GLASBENI VEČER V SPOMIN SLAVKA AVSENIKA - ČETRTEK, 3. 12. 2015 OB 19. URI V JURJEVI DVORANI V STARI LOKI

Slavko Avsenik Na “Ta veseli dan kulture” vas prisrčno vabimo na glasbeni večer

ZVEZDE NA NEBU ŽARE

…z besedo in glasbo po poti Slavka Avsenika …

Četrtek, 3. decembra 2015, ob 19. uri  v Jurjevi dvorani v Stari Loki.

Po poti legendarnega Slavka Avsenika nas bodo popeljali:

Petra Uršič Novaković (vokal),
Tomaž Zevnik (klarinet) in
Uroš Polanec (harmonika).

Besedilo bosta brala Tina Bogataj in Aleksander Igličar.

Vstopnina: prostovoljni prispevki

Predstavitev nastopajočih: 

Petra Uršič Novaković, prof. glas. ped.:  V času študija je vzporedno obiskovala pouk solopetja pri prof. Marjeti Podgoršek Horžen. Aktivno sodeluje (kot pevka in korepetitorka) v Vokalni skupini Solzice pri Glasbeni šoli Brežice. Zaposlena je kot profesorica na GŠ Brežice, kjer poučuje nauk o glasbi, solfeggio in klavir.

Tomaž Zevnik: mag. art.: Nad klarinetom se je navdušil že pri osmih letih. V domačih Brežicah se je vpisal v nižjo glasbeno šolo. Šolanje je nato nadaljeval na umetniški gimnaziji, magistriral pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Igra v pihalnih, simfoničnih orkestrih, komornih sestavah, udejstvuje pa se tudi s solističnimi nastopi. Bil je član prve zasedbe ansambla Saša Avsenika.

Uroš Polanec, mag. art.: Harmoniko je študiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani in se vzporedno izpopolnjeval pri številnih tujih profesorjih. Aktivno sodeluje z različnimi zasedbami in kot član ter solist nastopa s harmonikarskim orkestrom Akademije za glasbo v Ljubljani. V letu 2014 je kot solist nastopil s SNG Maribor in kot mentor sodeloval na mednarodnih delavnicah za harmoniko. Poučuje na GŠ Brežice in GŠ Sevnica.

VABILO: Untitled-1