Foto: Tomaž Lunder

 

Muzejsko društvo Škofja Loka
vljudno vabi na

PREDSTAVITEV
LOŠKIH RAZGLEDOV 69/2022,

ki bo v sredo, 21. junija 2023,
ob 19. 30 v Sokolskem domu v Škofji Loki.

Loški razgledi so osrednji domoznanski zbornik na širšem loškem območju, ki ga že skoraj sedemdeset let pripravlja in izdaja Muzejsko društvo Škofja Loka. Skozi pestre prispevke letošnje številke se bomo sprehodili z urednico zbornika Marijo Lebar, dva avtorja pa bosta svoja prispevka, povezana s fresko Svete nedelje s cerkve Marijinega oznanjenja v Crngrobu predstavila sama. Dr. Dušan Koman bo spregovoril o Ikonografskem motivu Svete nedelje v evropski umetnosti in okoliščinah njegovega nastanka, Mojca Šifrer Bulovec pa bo predstavila Posvetne prizore na freski Svete nedelje v Crngrobu. Vabilo je v prilogi.

Člani Muzejskega društva Škofja Loka boste na predstavitvi Loških razgledov lahko poravnali članarino za leto 2023 in Loške razglede 69/2022 v skupni vrednosti 20 EUR.

Vljudno vabljeni!

Od petka, 23. junija, do torka, 31. avgusta 2023, boste lahko članarino in Loške razglede po ceni 20 EUR poravnali v Turistično informacijskem centru Škofja Loka na Cankarjevem trgu 17 (nekdanja Modrijanova knjigarna)

Po 1. septembru 2023 bomo Loške razglede raznašali po domovih po ceni 25 EUR (prispevate za pokritje stroškov raznašanja).

Od petka, 22. septembra dalje, bomo tistim članom društva, ki še ne bodo prejeli Loških razgledov, na domač naslov poslali podatke za plačilo v višini 30 EUR (prispevate za pokritje stroškov pošiljanja). Ko bomo prejeli vaše plačilo, vam bomo Loške razglede poslali po pošti.

Veseli bomo, če boste članarino poravnali na predstavitvi Loških razgledov v sredo, 21. junija 2023 ali pa v Turistično informacijskem centru Škofja Loka na Cankarjevem trgu 17, saj bo raznos po domovih oziroma pošiljanje po pošti zaradi dodatnih stroškov višje za 5 oziroma 10 EUR.

Helena Janežič,
predsednica Muzejskega društva Škofja Loka