IZŠLA JE JUBILEJNA ŠTEVILKA LOŠKIH RAZGLEDOV 60/2013

V sredo, 11. junija 2014 smo v Sokolskem domu predstavili jubilejno 60. številko Loških razgledov.

Uvodoma so srca obiskovalcev, ki so dodobra napolnili Kristalno dvorano Sokolskega doma, s pesmijo ogreli člani vokalne skupine NOBILE iz Reteč, v sestavi Mateja Volčič, Ema Igličar, Tine Čarman in Marko Jenko.

Vsebino Loških razgledov 60/2013 je predstavilaurednica Judita Šega. Za osrednji prispevekjubilejne številke je uredniški odbor izbralDnevnik dr. Pavleta Blaznika iz leta 1941. Dr. Pavle Blaznik je bil med glavnimi pobudniki ustanovitve Muzejskega društva in njegov dolgoletni predsednik (od 1937 do 1973). Poleg osrednjega prispevka Loški razgledi 60/2013prinašajo med bralce 40 prispevkov okrog 50 avtorjev. Vsebinsko kazalo si lahko ogledate tukaj.

V nadaljevanju je avtor dr. Gašper Cerkovnikpredstavil vsebino prispevka O treh korih romarske cerkve v Crngrobu. Dr. Cerkovnik je asistent na oddelku za zgodovino Filozofske fakultete v Ljubljani.

Na koncu večera se je predsednik Muzejskega društva Škofja Loka mag. Aleksander Igličar zahvalil glavni urednici Loških razgledov Juditi Šega, za urejanje ne samo zadnje številke ampak vseh sedem številk, ki jih je do sedaj uredila.Judita Šega je namreč izrazila željo, da ne bi bila več glavna urednica Loških razgledov, ampak le članica uredniškega odbora. Izvršni odbor je prisluhnil njeni želji in na majski seji za novo glavno urednico imenoval Marijo Lebar, dolgoletno direktorico loške knjižnice, ki je bila do sedaj članica uredniškega odbora.

Na koncu večera je bilo prijetno druženje na vrtu Sokolskega doma, ob dobrotah in rujni kapljici, za katero je poskrbela Gostilna pri Boštjanu iz Križne gore.

V začetku naslednjega tedna bomo pričeli z raznašanjem Loških razgledov članom Muzejskega društva Škofja Loka, nečlani pa jih lahko po ceni 20 EURnaročite v spletni trgovini ali kupite na naših običajnih prodajnih  mestih v Škofji Loki (blagajna Loškega muzeja, Groharjeva galerija na Mestnem trgu, Turistično društvo na Mestnem trgu in na info točki pred vstopom v Škofjo Loko).