Muzejsko društva Škofja Loka
vljudno vabi na

IZLET MUZEJSKEGA DRUŠTVA 2023
v Halštat in na Althaussee,

na katerega se bomo odpravili v soboto, 7. oktobra 2023.

Pot nas bo tokrat vodila v Avstrijo, in sicer na Salzburško, natančneje v Halštat, ki je bil izjemno pomembno mesto v času železne dobe, saj so se tu nahajali rudniki soli. Sol je predstavljala njihov glavni izvozni artikel in skupnosti prinašala velikanske dobičke. Sprehodili se bomo ob jezeru, si ogledali današnje mestece, pokopališče in protestantsko cerkev ter uživali v čudovitem razgledu. Seveda bomo obiskali tudi muzej.

Nato nas bo pot iz Halštata skozi mestece Bad Goisern, kjer še danes delajo pohodne čevlje ročno, vodila proti priljubljenemu letoviškemu kraju cesarja Franca Jožefa – Bad Ischlu. Tu bo čas tudi za kavo in samostojen sprehod oziroma oddih in kratek počitek, kot se za letoviški kraj spodobi.

Iz Bad Ischla bomo pot nadaljevali do jezera Althaussee, kjer se bomo vkrcali na ladjo in si privoščili enourno plovbo. Po končani plovbi se bomo z avtobusom odpeljali proti Sloveniji, kjer nas bo v gostišču Osvald v Žirovnici okrog 20. ure čakala večerja. Sledil bo še povratek proti domu, kamor se bomo vrnili predvidoma okrog 22. ure.

Podrobnejše informacije o vsebini izleta sledijo v nadaljevanju.

 

Izlet Muzejskega društva Škofja Loka 2023:
V Halštat in na Attersee

Odhod: sobota, 7. 10. 2023, ob 6.00 s parkirišča v stari vojašnici (drugi vhod proti zahodu)
Povratek: sobota, 7. 10. 2023, predvidoma do 22. ure

Cena izleta:
– 90 EUR za člane društva
– 100 EUR za nečlane

Plačilo z gotovino na avtobusu.

Cena vključuje: stroške prevoza, vstopnin, vodenih ogledov, vožnje z ladjo po jezeru, malice in večerjo.

Prijave: Na blagajni Loškega muzeja Škofja Loka na telefonsko številko 04 517 04 11 vsak delovni dan od 10. do 13. ure, najkasneje do srede, 4. oktobra 2023 (oziroma do zasedbe prostih mest). Prednost pri prijavi imajo odborniki in člani Muzejskega društva Škofja Loka!

Ob prijavi obvezno pustite vašo telefonsko številko, da vas bomo lahko pravočasno obvestili o morebitnih spremembah.

 

Veselimo se ponovnega druženja!

Helena Janežič,
predsednica Muzejskega društva Škofja Loka