Loški muzej Škofja Loka vljudno vabi na

BOŽIČNO-NOVOLETNI KONCERT
opernega pevca JUANA VASLETA
,

ki bo v sredo, 18. decembra 2013 ob 18. uri v Galeriji na Loškem gradu.

Juan Vasle (1954), operni in koncertni pevec basbaritonist in novinar se je rodil slovenskim staršem v Buenos Airesu. Pevsko diplomo si je pridobil na Visokem inštitutu za umetnost gledališča Colón v Buenos Airesu. Leta 1988 je bil finalist na Mednarodnem pevskem tekmovanju Luciana Pavarottija v Philadelphiji v ZDA. Od leta 1990 je član solističnega ansambla SNG Opere in balet Ljubljana, kjer je pel vrsto pomembnih basovskih vlog. Več o njegovih umetniških dosežkih na spletni strani (dostop tukaj).

Pevca Juana Vasleta bo na klavirju spremljal Ivan Vombergar, umetniški sodelavec - korepetitor na ljubljanski Akademiji za glasbo in vnuk znamenitega Ločana dr. Tineta Debeljaka. Program koncerta si lahko ogledate na spletni povezavi.

Z nastopom Ivana Vombergarja se dr. Debeljak na simbolni ravni vrača v ustanovo, katere glavni soustanovitelj je bil, a po drugi svetovni vojni dolgo zamolčan. Ob njegovem portretu, ki ga je narisal znani loški slikar France Košir, je bil dolga leta napis Portret neznanega moža. V Loškem muzeju dr. Debeljak, kljub pobudam z raznih strani, še vedno nima take obeležitve, kot jo imata njegova mladostna prijatelja "podnunca" dr. Pavle Blaznik in profesor France Planina. Trije "podnunci" so bili leta 1937 glavni pobudniki ustanovitve Muzejskega društva Škofja Loka in dve leti kasneje Loškega muzeja, ki ga je Muzejsko društvo upravljalo do leta 1952.

Tudi zaradi teh okoliščin ste še posebej vabljeni na koncert dveh izjemnih umetnikov!!