Člani Muzejskega društva Škofja Loka so na zboru članov, ki je bil 19. 3. 2009, soglasno posthumno za častnega člana društva imenovali dr. Tineta Debeljaka, soustanovitelja društva.

Z imenovanjem je bila dr. Tinetu Debeljaku izkazana zahvala in spoštovanje za nejgovo vizionarsko pobudo, ki jo je z ustanovitvijo društva skupaj s sosedoma "podnuncema" dr. Pavletom Blaznikom in profesorjem Francetom Planino, udejanjil leta 1937, ko je bilo ustanovljeno naše društvo. Ponosni in veseli smo, da lahko nadaljujemo in uresničujemo osnovno poslanstvo, ki so ga začrtali naši ustanovitelji - ohranjanje in varovanje naravne in kulturne dediščine na širšem Loškem ozemlju.

Utemeljitev za imenovanje dr. Tineta Debeljaka za častnega člana je pripravila Helena Janežič, podpredsednica društva. Več o življenju in delu dr. Tineta Debeljaka (1903 - 1989) si lahko ogledate tukaj.

Listino o imenovanju dr. Tineta Debeljaka za častnega člana bomo njegovim sorodnikom slovesno podelili jeseni 2009, ko bomo izdali knjigo Olimpijski venec poljskega avtorja Kazimierza Wyerzinskega, ki jo je v 30. letih prejšnjega stoletja prevedel dr. Debeljak.

mag. Aleksander Igličar
predsednik