V nedeljo, 19. 12. 2010 ob 18. uri vas prisrčno vabimo na

koncert ženske vokalne skupine KATICE iz Ljubljane,

ki bo v cerkvi sv. Miklavža na Godešiču.

KATICE druži navdušenje nad pestrostjo slovenske ljudske pesmi in želja po iskanju novih poti, ki povezujejo stare, preproste in lepe pesmi z novimi časi in modernimi okusi. Nastopile so na mnogih festivalih doma in v tujini ter sodelovale z znanimi slovenskimi glasbeniki (Vlado Kreslin, Zoran Predin, skupina Šukar, skupina Terra Folk idr.)

Na Godešiču se bodo predstavile z adventnimi, božičnimi in koledniškimi pesmimi.

Koncert KATIC je prvi koncert v okviru Škofjeloških božično glasbenih srečanj, ki jih pripravlja Janez Jocif iz Javnega sklada RS za kulturne dejavnosti. Tradicionalna serija koncertov se zavestno izogiba plehki decembrski potrošniški mrzlici. Njihovim snovalcem je bližja duhovna umirjenost in toplina v času, ko se poslavljamo od starega in pričakujemo novo. Pristno božično vzdušje je morda najlažje začutiti v našem bogatem ljudskem izročilu, ki je rdeča nit vseh koncertov. Program srečanj si lahko ogledate tukaj.

Godeška cerkev sv. Miklavža je bila v zadnjih letih celovito prenovljena. Največjo umetnostno-zgodovinsko vrednost imajo freske furlanskih mojstrov iz okrog leta 1400, na novo odkrite in obnovljene freske Jerneja iz Loke v prezbiteriju iz okrog leta 1530 in obnovljen Miklavžev zlato-črni oltar iz leta 1670.

Zimska narava je poskrbela za zunanjo čarobnost, KATICE nas bodo ogrele s svojo glasbo, s toplim okrepčilom in še zlasti toplino v naših srcih pa bomo premagali zunanji mraz.

Prisrčno vabljeni.