V sredo, 12. junija 2013 je bila v dobro napolnjenem Sokolskem domu predstavitev

nove številke Loških razgledov 59/2012.

Navzoče je uvodoma pozdravila tajnica društva Mojca Ferle, saj je bil predsednik društva mag. Aleksander Igličar zaradi poškodbe odsoten. Z minuto molka so se udeleženci spomnili letos preminulega dr. Branka Berčiča, glavnega pobudnika ter dolgoletnega urednika Loških razgledov. Nekaj pozdravnih besed je povedal tudi župan Občine Škofja Loka mag. Miha Ješe.

Vsebino Loških razgledov 59/2012 sta podrobneje predstavila urednica Judita Šega in avtor mag. Matija Križnar. V 59. številki Loških razgledov je na 451 straneh objavljenih kar 50 prispevkov, kar je največ v zadnjih letih. Vsebinsko kazalo si lahko ogledate tukaj.

Mag. Matija Križnar, sodelavec Prirorodoslovnega muzeja Slovenije, po rodu pa iz Godešiča, je predstavil geološke, palentološke in mineraloške zanimivosti v okolici Škofje Loke, o katerih je v zadnjih letih pisal tudi v Loških razgledih.

Prijeten večer so člani Muzejskega društva in drugi obiskovalci zaključili v prijetnem druženju v avli Sokolskega doma.

Članom Muzejskega društva iz okolice Škofje Loke bodo v naslednjem tednu Loške razglede raznašali po domovih. V začetku julija pa boste člani, ki jih še niste dvignili oziroma vas raznašalci niso dobili doma, Loške razglede prejeli po pošti.

Loške razglede v prosti prodaji lahko kupite (cena 20 EUR) na blagajni Loškega muzeja, v Groharjevi galeriji na Mestnem trgu, v pisarni Turističnega društva in informacijskega centra Turizma Škofja Loka. Loške razglede lahko naročite tudi v naši spletni trgovini.

Prijetno branje vam želimo!

Zapisal: A. Igličar
Foto: Peter Pipp