Umrl je prof. dr. Anton Ramovš, častni član Muzejskega društva Škofja Loka.

Dr. Anton Ramovš, geolog in paleontolog,  je bil rojen 17. decembra 1924 v Dolenji vasi pri Železnikih. Leta 1950 je diplomiral iz geologije in paleontologije na prirodoslovno-matematični fakulteti Univerze v Ljubljani, leta 1956 pa je postal doktor znanosti z disertacijo Razvoj zgornjega perma v Loških in Polhograjskih hribih.

Dr. Anton Ramovš je bil zaslužni profesor Univerze v Ljubljani in prejemnik Levstikove nagrade, Jesenkovega priznanja, nagrade Borisa Kidriča za življenjsko delo, plakete Žige Zoisa in Reda dela z zlatim vencem. Je svetovno znani stratigraf in paleontolog, z bogatim študijskim in raziskovalnim delom. Bil je dolgoletni urednik poljudno-znanstvene revije Proteus.

Dr. Anton Ramovš je bil dolgoletni član Muzejskega društva Škofja Loka. Bil je pobudnik in urednik šestih Vodnikov po loškem ozemlju (Lubnik, Blegoš, Ratitovec, Dražgoše, Sorica in Soriška planina, Sv. Miklavž). Je avtor številnih člankov s področja geologije, ki so bili objavljeni v Loških razgledih. Za svoje delo je bil leta 2003 imenovan za častnega člana društva.Istega leta je bil imenovan tudi za časnega občana Občine Železniki. V Loškem muzeju je uredil geološko zbirko. Pred leti je podaril svojo paleontološko zbirko, knjižnico in korespondenco loškim ustanovam.

Za vse njegovo delo pri Muzejskem društvu Škofja Loka in širše na loškem domoznanskem področju se mu globoko zahvaljujemo. Preko svojih del bo za vedno ostal med nami.