V sodelovanju s Knjigarno Filozofske fakultete v Ljubljani bomo pripravili predstavitev knjige OLIMPIJSKI VENEC poljskega pesnika Kazimierza Wierzynskega v prevodu dr. Tineta Debeljaka, ki ji je dodano GRADIVO ZA BIBLIOGRAFIJO DR. TINETA DEBELJAKA.


PREDSTAVITEV bo v torek, 23. 3. 2010 ob 18. uri v Modri dvorani v 5. nadstropju Filozofske fakultete na Aškerčevi ulici v Ljubljani.

Knjigo bosta vsebinsko predstavila polonist prof. dr. Nikolaj Jež in sodelavka NUK-a dr. Rozina Švent.V uvodnem delu večera bosta mag. Aleksander Igličar in Helena Janežič predstavila življenjsko pot dr. Debeljaka in njegovo povezanost z Muzejskim društvom Škofja Loka, katerega soustanovitelj je bil.

Več o vsebini knjige OLIMPIJSKI VENEC / GRADIVO ZA BIBLIOGRAFIJO DR. TINETA DEBELJAKA si lahko ogledate tukaj.

Večer je posvečen svetovnemu dnevu poezije, ki ga praznujemo 21. marca, in spominu na slikarko, ilustratorko Baro Remec, ki je pripravila ilustracije za večino Debeljakovih knjižnih del, saj je januarja minilo 100 let od njenega rojstva.

S tem večerom se dr. Tine Debeljak po dolgih letih vrača na Filozofsko fakulteto, kjer je dilplomiral pred davnimi 83. leti.

Prisrčno vabljeni.