Na letošnji izlet Muzejskega društva Škofja Loka vas vabimo v Idrijo in sicer v soboto, 17. oktobra 2009. Organizator in vodja izleta je mag. Srečko Beričič, naš dolgoletni član, sicer pa rojen Idrijčan, odličen poznavalec bogate idrijske zgodovine.

Ob 8. uri se bomo zbrali na parkirišču pri Tehniku in se odpeljali proti Idriji, kjer si bomo najprej ogledali Antonijev rov. Nato se bomo sprehodili po starem delu mesta in si za malico privoščili idrijske specialitete. Sledil bo ogled Mestnega muzeja Idrija, ki je letos za zbirko Idrijska čipka, z nitjo pisana zgodovina prejel Valvasorjevo priznanje, kot najvišje muzealsko priznanje pri nas.

Popoldan si bomo ogledali idrijski Kamšt, z največjim lesenim vodnim kolesom v Evropi, in se sprehodili ob naravni znamenitosti Divjem jezeru. Okrog 17. ure nas bodo prijazno sprejeli in pogostili v gostilni KOS, kjer bomo zaključili naše druženje. Povratek v Škofjo Loko je previden med 19. in 20. uro (odvisno od našega razpoloženja).

Podrobnješi program si lahko ogledate tukaj.

Cena izleta znaša 40 EUR na osebo in vključuje prevoz, vstopnine, malico in kosilo. Plačilo je z gotovino na avtobusu.

Za izlet se lahko prijavite po elektronski pošti mojca.ferle@gmail.com ali po telefonu (04 517 04 00) v tajništvu Loškega muzeja do petka, 9. 10. 2009, vsak delovni dan od 10. do 12. ure.  Pri prijavi obvezno sporočite vašo telefonsko številko, da vas bomo lahko obvestili o morebitnih spremembah.

Izleta se lahko udeležijo vsi, tudi nečlani Muzejskega društva. Svetujemo vam, da pohitite s prijavami, saj je število mest omejeno.