Gospa Metka Debeljak Vombergar, hčerka dr. Tineta Debeljaka, ustanovnega in častnega člana našega društva, nam je nedavno sporočila, da je Slovenska kulturna akcija (SKA)  23. 10. 2010 v Slovenski hiši v Buenos Airesu v Argentini pripravila spominski večer posvečen dr. Tinetu Debeljaku, ki je bil po drugi svetovni vojni nosilec kulturnega življenja med Slovenci v Argentini.

Vsebinsko je bil večer v nekem smislu ponovitev Blaznikovega večera, ki smo ga pripravili 23. 9. 2009 v Škofji Loki, ko smo dr. Tineta Debeljaka posthumno imenovali za častnega člana našega društva.

Tudi na večeru v Buenos Airesu je bil prikazan priložnostni film o Debeljakovem življenju in delu v Argentini, ki ga je posnel Marko Vombergar, Debeljakov vnuk, njegov pravnuk Marjan Vombergar pa je povedal Pesem o solzi. Na večeru so bili prikazani tudi video posnetki iz Debeljakovega večera v Škofji Loki.

Novica o Debeljakovem večeru je bila 9. 12. 2010 objavljena v tedniku Svobodna Slovenija. Zapis, ki ga je pripravil njegov sin Tine Debeljak, ml, si lahko ogledate tukaj.