Spoštovani člani Muzejskega društva Škofja Loka, naši prijatelji in podporniki!

Izteka se izjemno pestro leto, saj smo pripravili kar osem Blaznikovih večerov, izkazali pozornost našemu soustanovitelju dr.Tinetu Debeljaku, poleg 55. številke Loških razgledov v zbirki Doneski izdali tri knjige, izjemno se je povečal obisk naših spletnih strani in s tem prepoznavnost našega društva. Veseli nas, da se nam pridružujejo novi, mlajši člani.

Množičen obisk naših prireditev potrjuje, da tudi v težjih časih najdemo čas zase, za prijatelje, za izkazovanje zdravega ponosa do naših prelepih krajev in ljudi. Osebno se strinjam z razmišljanji, da je obdobje gospodarske krize priložnost za odkrivanje vrednot, ki smo jih v času blaginje kar nekako zanemarjali, ljubezen in čas za naše najbližje, za sosede, sorodnike, prijatelje, znance, za ljudi, ki živijo blizu nas, ki pa smo jih velikokrat spregledali in srečo ter zadovoljstvo iskali v oddaljenih krajih in ljudeh.

To so vrednote, ki jih že preko 70-let negujemo v Muzejskem društvu Škofja Loka. Poznavanje naše izjemno bogate naravne in kulturne dediščine nam daje trdno osnovo za naše delovanje, tako društveno kot tudi osebno. Z zdravim odnosom do naših korenin bomo v globalnem svetu lažje našli svoje pravo mesto.

Želim vam vesele in blagoslovljene božične praznike. Naj vam novorojeni Jezus v vaša odprta srca prinese novo ljubezen in veselje, ki ga boste v letu 2010 delili z vašimi najbližjimi. V novem letu vam želim obilo zdravja in notranjega miru, da bi se še dolgo srečevali ob naših dogodkih!

mag. Aleksander Igličar
predsednik Muzejskega društva Škofja Loka