V četrtek, 26. maja 2011 je bilo tradicionalno srečanje odbornikov Muzejskih društev Škofja Loka, Železniki in Žiri. Gostitelj tokratnega srečanja je bilo naše društvo in vabilu se je odzvalo 19 odbornikov iz vseh vseh treh Muzejskih društev na čelu s predsedniki društev Rudijem Rejcem, Mihom Nagličem in Aleksandrom Igličarjem. Z našimi srečanji utrjujemo medsebojne vezi, se pogovorimo o preteklem delovanju in o načrtih za prihodnje.

Naše druženje smo pričeli na Loškem gradu, kjer smo si ogledali izjemno razstavo Moč pogledov, ki prikazuje portretno slikarstvo Ivana Groharja, ki je širši javnosti bolj poznan kot impresionistični krajinski slikar. Ob ogledu več kot 30 Groharjevih portretov smo se lahko prepričali o njegovem izjemnen mojstrstvu.

V nadaljevanju smo si v Sokolskem domu ogledali razstavo z naslovom 1 milijon 289 tisoč 369 za samostono Slovenijo, ki jo je Arhiv RS pripravil ob 20. obletnici plebiscita za samostojno državo Slovenijo. Razstavo sta nam predstavili njeni avtorici Vesna Gotovina in Alenka Starman, rojakinja iz Godešiča.

Za konec strokovnega dela druženja smo si v bližnji Žigonovi hiši ogledali še razstavo Kamniti most v novi preobleki, na kateri so razstavljene ilustracije akademske slikarke Maje Šubic, s katerimi je polepšala novo izdajo zbirke loških pripovedk Kamniti most, ki jo je ponaisnilo naše društvo.

Druženje smo zaključil v Gostilni Kašča, kjer smo si ob dobrotah izmenjali naša mnenja in se še bliže spoznali.