Občina Škofja Loka vas v sodelovanju z Inštitutom za politike prostora v soboto, 5. maja 2012 vabi na

Urbani sprehod Jane's Walk po starem mestnem središču Škofje Loke,

ki se bo pričel ob 11. uri na parkirišču pred Upravno enoto Škofja Loka na koncu Mestnega trga.

Sprehod organizira in vodi Darja Matjašec.

Inštitut za politike prostora tudi letos v sodelovanju z lokalnimi partnerji pripravlja Urbane sprehode Jane's Walk, ki bodo potekali 5. in 6. maja 2012 v Celju, Idriji, Kopru, Kamniku, Piranu, Škofji Loki in Ljubljani. Občina Škofja Loka se letos prvič pridružuje omenjeni mreži mest.

Urbani sprehodi Jane’s Walk so približno uro in pol dolgi vodeni sprehodi po mestnih četrtih, ki ozaveščajo o pomenu pešačenja po vsakdanjih opravkih in o vplivu pešcev na urejanje mestnega prostora. Namenjeni so povezovanju prebivalcev s sosesko, spodbujanju pripadnosti območju bivanja in ozaveščanju o pomenu mestnih četrti. Promovirajo privlačnost pešačenja po vsakdanjih opravkih in predvsem učinek, ki ga imajo lahko pešci na urejanje mestnega prostora. Obenem sprehodi odpirajo priložnost za pogovor o težavah,s katerimi se stanovalci dnevno soočajo, ter omogočajo oblikovanje pobud, kako soseske narediti privlačnejše in prijetnejše za življenje.

 

Več o urbanih sprehodih Jane's Walk v Sloveniji ter še posebej o letošnjih sprehodih lahko poiščite na spletni strani Inštituta za politike prostora www.ipop.si ter na povezavi http://ipop.si/2012/04/20/urbani-sprehodi-janes-walk-2/

 

Vabimo vse, ki cenite prijaznost mest za pešačenje, da se nam pridružite na tem zanimivem in poučnem sprehodu.

 

Jernej Tavčar, PR Služba Občine Škofja Loka