V četrtek, 12. maja 2011 smo v Mali galeriji Občine Škofja Loka (atrij Žigonove hiše) na Mestnem trgu v Škofji Loki odprli razstavo

KAMNITI MOST V NOVI PREOBLEKI - ilustracije akademske slikarje Maje Šubic,

Otvoritev je popestrila otroška folklorna skupina Kamniti most Osnovne šole Škofja Loka Mesto, ki jo vodita mentorici Andreja Hafner in Nina Hostnik. Ob ponovnem izidu knjige Kamniti most so pripravili poseben splet Kamplmohar, ki izhaja iz bogate loške tradicije glavnikarstva.

Dolgo smo Ločani čakali na ponoven izid zbirke pripovedk Lojzeta Zupanca Kamniti most in po skoraj petdesetih letih je zdaj spet med nami. Tokrat v novi preobleki akademske slikarke in Ločanke Maje Šubic. Na svoj prepoznavno hudomušen način nam približa hudobne zmaje, puštalske žabe in seveda naslovno loško zmanenitost - starodavni kamniti most, ki je skupaj z ostalimi ilustracijami prikazana na razstavi.

Razstava bo na ogled do 10. junija 2011 v času uradnih ur Občine Škofja Loka.

Knjigo Kamniti most lahko kupite na prodajnih mestih v Škofji Loki (pisarna Turističnega društva, galerija Ivana Groharja, blagajna Loškega muzeja, Knjižnica Ivana Tavčarja, Info točka LTO), lahko jo naročite v spletni trgovini na www.mdloka.si, v času razstave pa jo boste lahko kupili tudi pri receptorju. Prodajna cena knjige je 25 EUR.