V nedeljo, 21. 6. 2009, na prvi poletni dan, je prenovljen Sokolski dom v Škofji Loki lahko rečemo zelo uspešno prestal svojo prvo prireditev, in sicer zanimiv glasbeni večer, v katerem je mednarodna skupina glasbenikov odigrala avtorsko glasbeni projekt Blaža Puciharja in Mira Božiča z naslovom PORGY AND BESS.

Pianist Blaž Pucihar, ki živi v Formah, in orgličar Miro Božič, sta za svoje zanimivo glasbeno ustvarjanje izbrala znano opero ameriškega skladatelja Georga Gershwina. Avtorja sta seveda svoje muziciranje mojstrsko podala tudi na svojih glasbilih, pridružili pa so se jima njuni glasbeni prijatelji na violinah, violi, violončelu, basu in bobnih.

Akustika prenovljene dvorane je bila zelo dobra, po mnenju poznavalcev za bobne celo predobra. Škofja Loka je tako končno dobila kulturni hram, ki bo omogočal razne glasbene in druge kulturne prireditve.

 

 

Obiskovalci, ki so praktično napolnili dvorano, so si poleg glasbenih užitkov z zanimanjem ogledovali prenovljene prostore, katerih uradna otvoritev bo danes zvečer z nastopom pevcev TRIO QUARTETA in godalnega orkestra Glasbene šole Škofja Loka.