V četrtek, 19. 3. 2009 je izšla nova knjiga v zbirki Doneski Škofjeloški pasijon 2009, ki prinaša nove strokovne prispevke o največjem škofjeloškem biseru in utrinke iz priprav na letošnjo uprizoritev. Knjiga obsega kar 180 strani zanimivega branja. Podrobnješa vsebina je razvidna iz kazala.

Knjigo je na Blaznikovem večeru predstavil urednik Alojzij Pavel Florjančič, ki je uredil tudi dosedanje tri Doneske na temo Škofjeloškega pasijona, ki so izšli v letih 2006, 2007 in 2008. Predstavitve se je udeležil tudi zgodovinar dr. Matija Ogrin, ki je zbranim posredoval nova spoznanja o času nastanka besedila Škofjeloškega pasijona, ki so objavljena tudi v knjigi. Navzoče je pozdravil tudi Igor Draksler, župan Občine Škofja Loka.

Knjigo lahko naročite v spletni trgovini, kjer lahko naročite tudi Doneske iz preteklih let in druge naše knjige in publikacije. Knjigo lahko kupite tudi na blagajni Loškega muzeja in v Galeriji Ivana Groharja na Mestnem trgu. Knjigo boste lahko kupili tudi na priložnostnih stojnicah v času uprizoritev Škofjeloškega pasijona.

Vabimo vas, da preberete knjigo in se s tem še bolj poglobljeno pripravite na letošnjo uprizoritev Škofjeloškega pasijona, ki je tik pred nami.