V četrtek, 19. 3. 2009 bo ob 19. uri (pred zborom članov društva) v Miheličevi galeriji v Kašči na spodnjem trgu Blaznikov večer, ki bo namenjen predstavitvi nove knjige iz zbirke Doneski Škofjeloški pasijon 2009, ki prinaša nove strokovne prispevke o največjem škofjeloškem biseru in utrinke iz priprav na letošnjo uprizoritev.

Urednik knjige je neutrudni Alojzij Pavel Florjančič, ki je uredil tudi dosedanje tri Doneske na temo Škofjeloškega pasijona, ki so izšli v letih 2006, 2007 in 2008. Letošnji Doneski obsegajo kar 180 strani zanimivega branja. Podrobnješa vsebina je razvidna iz kazala.

Knjigo boste lahko na Blaznikovem večeru kupili po promocijski ceni 12 EUR. V redni prodaji (po 20. 3. 2009) bo cena knjige 15 EUR, kupili pa jo boste lahko na priložnostnih stojnicah v času uprizoritev Škofjeloškega pasijona, na blagajni Loškega muzeja, v Galeriji Ivana Groharja na Mestnem trgu, naročili pa jo boste lahko tudi v spletni trgovini, kjer lahko naročite tudi Doneske iz preteklih let in druge naše knjige in publikacije.