Kulturno društvo Šentjošt bo v četrtek, 8. 10. 2009 ob 19.30 uri v tamkajšnjem kulturnem domu pripravilo večer posvečen dr. Tinetu Debeljaku.

Gre za nekakšno ponovitev Blaznikovega večera, ki je bil 23. 9. 2009 v Škofji Loki, saj bo na večeru prikazan film o Debeljakovem življenju in delu v Argentini avtorja Marka Vombergarja (Debeljakovega vnuka), o svojem očetu bosta spregovorili hčerki Meta Debeljak Vombergar in Jožejka Debeljak Žakelj, pravnuk Marjan Vomberagar pa bo povedal Pesem o solzi. Na večeru bodo na ogled tudi fotografije Marka Vombergarja o življenju Slovencev v Argentini danes.

V uvodnem delu večera bo Aleksander Igličar, predsednik Muzejskega društva Škofja Loka, spregovoril o pomenu dr. Tineta Debeljaka za Muzejsko društvo.

Kraj Šentjošt nad Horjulom ni izbran naključno, saj je Debeljakova hčerka Jožejka Debeljak Žakelj poročena z Jožetom Žakljem, katerega oče je bil rojen na Krvinetovi domačili v Šentjoštu.

Vabljeni vsi, ki ste zamudili Debeljakov večer v Škofji Loki in vsi ostali, ki vas zanima življenje in delo našega soustanovitelja dr. Tineta Debeljaka.