V nedeljo 15. 8. 2010 na dan Velikega šmarna je bil za prebivalce Groharjevega naselja in vse farane župnije Stara Loka velik dan, saj je bila blagoslovljena obnovljena Bidetova kapelica Marije rožnega venca, ki se nahaja na križišču cest v Pevno in Sveti duh.

Zgodovino in umetniško-zgodovinski pomen kapelice je predstavil Alojzij Pavel Florjančič. Kapelica je bila postavljena leta 1851. V njej je kip Marije z Jezuščkom, ki jo preoblačijo z različnimi oblekicami ob posebnih priliožnostih. Zraven Marije in Jezuščka, ki sta v baročnem tronu, sta kipa sv. Ane in sv. Frančiška Ksaverija. Predstavitev kapelice je bila natisnjena v priložnostni zgibanki, ki si jo lahko ogledate tukaj.

Kapelico je slovesno blagoslovil starološki župnik in dekan dekanije Škofja Loka dr. Alojzij Snoj, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen Marijine kapelice za duhovno rast vseh okoliških prebivalcev in mimoidočih romarjev in popotnikov.

Blagoslovitev je polepšal domači pevski zbor, ki ga je vodila Eva Omejc.

Za obnovitev kapelice sta si najbolj prizadevala Tončka in Matevž Trilar in njuni pobudi so se odzvali mnogi dobrotniki. Z obnovitvijo kapelice je Groharjevo naselje, ki je na polju med Staro Loko in vojašnico zraslo v šestedesetih letih prejšnjega stoletja, dobilo prenovljeno duhovno središče.

Blagoslova kapelice se je udeležilo veliko ljudi, ki so se po zaključku zadržali v prijetnem druženju ob rujnem vincu ter dobrotah, ki so jih pripravile domače gospodinje in gasilci.