Prisrčno vas vabimo na

koncert mešanega pevskega zbora slovenskega doma San Justo iz Buenos Airesa

pod vodstvom zborovodkinje Andrejke Selan Vombergar,

ki bo v torek, 29. maja 2012 ob 20. uri v cerkvi svetega Jurija v Stari Loki.

Mešani pevski zbor San Justo je eden najboljših slovenskih pevskih zborov v daljni Argentini in v Sloveniji gostuje že tretjič. Ob tokratni turneji v Sloveniji bodo med drugim nastopili tudi v Slovenski filharmoniji v Ljubljani, peli pa bodo tudi na spravni maši v Kočevskem rogu, ki bo v nedeljo 3. junija 2012. Predstavili se bodo tudi našim rojakom v Italiji in Avstriji.

Na koncertu se bodo zapeli slovenske in argentinske pesmi, med katerimi bo tudi znana Misa Criolla skladatelja Ariela Ramireza.

Zborovodkinja prof. Andrejka Selan Vombergar zbor vodi od leta 1992, pred tem pa ga je vodil njen oče Andrej Selan.

Nastop pevskega zbora San Justo v Škofji Loki ni naključen, saj je zborovodkinja Andrejka Selan Vombergar poročena s fotografom Markom Vombergarjem, vnukom pesnika, publicista, urednika dr. Tineta Debeljaka, ki je bil skupaj z dr. Blaznikom in prof. Planino soustanovitelj Muzejskega društva Škofja Loka (zaradi tega je naše društvo tudi organizator koncerta). V zboru prepeva tudi Andrejkin sin Marjan, Debeljakov pravnuk. Zaradi tega bodo pevci na koncu konerta zapeli Debeljakovo pesem Pisemce. V zboru prepeva tudi nekaj drugih pevcev, katerih družinske korenine izhajajo iz loškega.

Pred koncertom bo ob 19. uri v prostorih Gimnazije Škofja Loka na Podnu odprtje razstave

BARA REMEC - ILUSTRATORKA DEL TINETA DEBELJAKA.

Vabimo vas na prijeten umetniški in glasbeni večer, v katerem boste spoznali del bogatega kulturnega ustvarjanja Slovencev v Argentini. Na razstavo in koncert povabite tudi vaše sorodnike, prijatelje in znance.