Občina Škofja Loka vabi na III. Mednarodno konferenco z naslovom

''Mesto za mlade - mladi za mesto'',

ki bo med 6. in 9. majem 2010 potekla v Sokolskem domu v Škofji Loki.

Občina Škofja Loka je na razpisu v sklopu programa „Evropa za državljane 2007-2013“, aktivnost „Tematsko mreženje partnerskih mest“ uspešno kandidirala s projektom MAJHNA EVROPSKA MESTA – ŽIVA, KREATIVNA IN INOVATIVNA MESTA ZA ŽIVLJENJE IN DELO.

Projekt vključuje tri mednarodne konference in združuje ljudi iz lokalnih skupnosti, iz različnih delov Evrope, ki si delijo in izmenjujejo izkušnje preko plenarnih predavanj, delavnic in prenosom dobrih praks. V projekt so vključena partnerska mesta: Freising (Nemčija), Maasmechelen (Belgija), Tabor (Republika Češka), Carlow (Republika Irska), Varaždin (Hrvaška) in Medicina (Italija). Projekt vodi Andreja Prevc Megušar.

Dosedaj sta bili izvedeni dve konferenci, junija 2009 konferenca z naslovom »Management naravne in kulturne dediščine« in septembra 2009 konferenca z naslovom »Družbena odgovornost podjetij – vpetost v lokalno okolje«.

Program tokratne konference "Mesto za mlade - mladi za mesto" je še posebej namenjen mladim in mladinskim voditeljem, strokovnim delavcem na družbenem, mladinskem in kulturnem področju, strokovni ter širši javnosti. 

UDELEŽBA na konferenci je BREZPLAČNA na podlagi predhodne prijave. Program konference skupaj s prijavnico je dosegljiv tukaj.