V teh dneh nas bo obiskala skupina iz pobratenega mesta Tabor na Češkem, ki jih vodi podžupanja Lenka Horejskova. V skupini bodo člani glasbene skupine Swing band, ki bodo v soboto, 24. 9. 2011 dopoldan nastopili na Mestnem trgu v okviru prireditev ob Dnevih turizma na Loškem, ki jih že deseto leto organizira Loški turizem. Gostje so s sabo prinesli tudi dobrote češke kuhinje in seveda nepogrešljivo češko pivo.

V petek, 23. 9. 2011 ob 18.30 uri se bodo vsi gostje skupaj z gostitelji iz Škofje Loke

zbrali pred lipo slovensko - češkega prijateljstva,

ki je od leta 2001 posajena na vrtu pred osnovno šolo Škofja Loka Mesto.

Letos se namreč spominjamo pete obletnice podpisa listine o pobratenju obeh mest in desetletnice posaditve loške lipe slovensko - češkega prijateljstva. Podobna lipa je posajena tudi na Zgornjem Jezerskem, na Češkem v okrožju mesta Tabor pa jih je posajenih kar 35. V znak spoštovanja do pobratenja in v želji, da bi se le-to še dolgo nadaljevalo bosta podžupanja Tabora Lenka Horejskova in loški podžupan Tine Radinja s trakom v barvi loške zastave na lipo privezala slovensko in češko zastavico. O zgodovini sodelovanja med pobratenima mestoma pa bo spregovoril loški fotograf Peter Pokorn, ki je eden od pobudnikov in glavnih nosilcev sodelovanja.

Vabljeni, da se nam pridružite v čim večjem številu, saj boste z vašo navzočnostjo izkazali spoštovanje do slovensko - češkega prijateljstva ter do pobratenja med Škofjo Loko in Taborom. 

mag. Aleksander Igličar
skrbnik sodelovanja med mestoma Škofja Loka in Tabor