V ponedeljek, 7. 9. 2009 je bila 11. seja izvršnega odbora. Člani so najprej pregledali in potrdili zapisnik predhodne 10. seje.

V nadaljevanju je predsednik A. Igličar člane seznanil s pripravami na izid dveh knjig v zbirki Doneski, in sicer:

Doneski 20: Kazimierz Wierzynski: Olimpijski venec, prevod in uvod Tine Debeljak; Rozina Švent: Gradivo za bibilografijo Tineta Debeljaka
Doneski 21: Ivan Oman: Glas ljudstva v prelomnem času, ob 80-letnici, urednik Aleš Primc.

Knjiga o življenju in delu Ivana Omana bo predstavljena na slavnostni akademiji, ki jo za častnega občana pripravlja Občina Škofja Loka in bo v sredo. 9. 9. 2009 ob 19. uri v Sokolskem domu.

Knjiga Olimpijski venec pa bo predstavljena na Blaznikovem večeru: Dr. Tine Debeljak, soustanovitelj Muzejskega društva Škofja Loka, ki bo v sredo, 23. 9. 2009 ob 20. uri v Sokolskem domu. Več o življenju in delu dr. Tineta Debeljaka si lahko ogledate tukaj.

Člani so sprejeli predlog, da bo društveni izlet v Idrijo v soboto, 17. oktobra 2009. V Idriji si bomo ogledali Antonijev rov v rudniku živega srebra, Idrijski muzej in  vodno kolo idrijski kamšt, ki s premerom 13,6 m slovi kot največje ohranjeno tovrstno leseno vodno kolo v Evropi. Izlet pripravlja Srečko Beričič.