Ob slovenskem kulturnem prazniku bomo pripravili Blaznikov večer

GAMA - MARIJAN GABRIJELČIČ (1940 - 1998)

ki bo v sredo, 4. 2. 2009 ob 19. uri v Miheličevi galeriji v Kašči na Spodnjem trgu v Škofji Loki.

Večer je posvečen 10-letnici smrti skladatelja Marijana Gabrijelčiča, ki je od leta 1969 živel v Škofji Loki. Obletnico smo v društvu počastili z izdajo knjige Marijan Gabrijelčič 1940 - 1998 avtorjev Valentina Bogataja in Metke Sulič, ki je bila javnosti predstavljena na Kogojevih dnevih v skladateljevem rojstnem mestu Deskle 25. 9. 2008.

Knjigo boste lahko na večeru kupili po promocijski ceni 10 EUR, v redni prodaji je cena knjige 12 EUR, naročite pa jo lahko v naši spletni trgovini in v Groharjevi galeriji na Mestnem trgu ali na blagajni Loškega Muzeja.

Diskusijski večer bosta s skladateljevimi sodobniki, znanimi Ločani in drugimi oblikovala soavtor knjige Valentin Bogataj in urednik knjige ter skladateljev dolgoletni sosed in prijatelj Alojzij Pavel Florjančič.

V uvodnem delu večera bo čelist Miloš Mlejnik odigral part iz Gabrijelčičeve kantate Glagolite, ki jo je skladatelj namensko napisal ob praznovanju 60-letnice delovanja našega društva in je bila prvič, in žal doslej edinkrat, izvedena 28. 6. 1997 v Nunski cerkvi v Škofji Loki.

Veseli bomo vaše udeležbe!