Pesnik Andrej Rant, dolgoletni član našega društva in predsednik častnega razsodišča, je v četrtek, 6. septembra 2012 v Domus Medica v Ljubjani predstavil

pesniško zbirko ZLATI KLAS,

ki jo je izdal v sodelovanju z Zdravniško zbornico Slovenije.

Pesnik Andrej Rant, upokojeni zobozdravnik, je dosedaj izdal tri pesniške zbirke, in sicer: Telohi (1984), Zornice (1998) in Izpovedi (2006), leta 2008 pa je izdal tudi knjigo Karni in Veneti v Britaniji in v Alpah.

V najnovešji pesniški zbirki Zlati klas je zbrana "življenjska pesniška žetev, izbrane pesmi skoraj petdesetletnega ustvarjanja", kot pravi pesnik sam v uvodni besedi. V zbirki je objavljenih 161 pesmi, knjigi pa je dodan tudi video posnetek literarnega večera Čar poezije, ki je bil leta 2011 v Domus medica v Ljubljani.

Na predstavitvenem večeru je Rantovo pesniško zbirko podrobneje predstavil akademik dr. Kajetan Gantar, navzoče pa sta uvodoma nagovorila tudi Gordana Kalan Živcec, predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, in prof. dr. Eldar Gadžijev, dolgoletni urednik zdravniške revije Isis, v kateri je zadnja leta Rant objavljal svoje pesmi.

Pesniško zbirko Zlati klas bo pesnik Andrej Rant v torek, 9. oktobra 2012 ob 19. uri predstavil tudi v Škofji Loki v Sokolskem domu.