V ponedeljek, 19. avgusta 2013 je v 77. letu starosti po hudi bolezni

umrl Zdravko Krvina,
nekdanji predsednik Muzejskega društva Škofja Loka.

Zdravko Krvina se je rodil 7. januarja 1937 v Žireh. Leta 1967 je diplomiral na Fakulteti za sociologijo, politologijo in novinarstvo v Ljubljani. Od leta 1958 do 1990 je deloval v občinskih in republiških upravnih in političnih organih.

Leta 1967 je postal predsednik skupščine (župan) občine Škofja Loka. Bil je podpornik izgradnje smučarskege centra Stari vrh ter pubudnik kmečkega turizma na Starem vrhu in izgradnje hotela v Škofji Loki.

Bil je dolgoletni član Muzejskega društva Škofja Loka in njegov predsednik od leta 1974 do leta 1979.

Od leta 1974 do 1979 je bil generalni direktor Univerzitetnega kliničnega centra, od leta 1986 do 1990 pa komisar republiškega štaba Teritorialne obrambe Slovenije. Bil je medobčinski sekretar Zveze komunistov za Gorenjsko, sekretar republiškega sveta Zveze sindikatov Slovenije in član vodstva Zveze sindikatov Jugoslavije.

Po upokojitvi je na svojem domu v Gorenji vasi uredil in vodil zasebno razstavno in prodajno galerijo Krvina, v kateri je organiziral tudi mnogo kulturnih in drugih družabnih prireditev. Bil je tudi dolgoletni organizacijski vodja prireditev Po poteh partizanske Jelovice v spomin Dražgoške bitke.

Zdravku Krvini se zahvaljujemo za vse njegovo delo v Muzejskem društvu Škofja Loka.

Naj mirno počiva v rodni slovenski zemlji.