V soboto, 23. 5. 2009, je bil v stari vojašnici pasijonski piknik za vse nastopajoče in sodelujoče pri letošnjih uprizoritvah Škofjeloškega pasijona.

V uvodnem uradnem delu so navzoče nagovorili in se jim zahvalili župan Igor Draksler, vodja projekta Romana Bohinc, vodja organizacije Tomaž Paulus in seveda duša in srce letošnjega pasijona režiser Borut Gartner, ki je najprej prebral pismo, ki mu ga je iz Rima poslal Marijan Kokalj, režiser pasijona v letih 1999 in 2000.

Vodja projekta Romana Bohinc je vsem vodjem gledaliških skupin in drugim ključnim sodelujočim za zahvalo podelila skupinsko fotografijo vseh nastopajočih.

Župan Igor Draksler je posebno zahvalo izrekel režiserju Borutu Gartneju in vodji organizacije Tomažu Paulusu, ki sta izjemno obsežno delo opravila prostovoljno, brez denarnega nadomestila. Njunemu zgledu so sledili vsi nastopajoči in sodelujoči, ki so ponosni, da so lahko sodelovali pri izjemnem loškem pasijonskem ustvarjanju in druženju. 

V zahvalo jima je župan podaril vstopnico za ogled pasijona v bavarskem mestu Oberammergau, ki je znan po širni Evropi. Režiser Borut je v zanj značilni skromnosti dodal, da ob prejemanju vabila misli na vse vodje skupin, na vse organizatorje in vse sodelujoče, saj meni, da ni več vreden kot oni, da zahvalo prejema v imenu vseh in se jim je za njihovo delo še enkrat globoko zahvalil. Zaključil je z besedami: "Z zanimanjem si bom ogledal bavarski pasijon, a že zdaj vem, da takega kot v Škofji Loki nimajo nikjer!"

Župan Igor Draksler je na koncu Tomažu Paulusu za vse nastopajoče izročil torto s pasijonskim znakom, ki so jo izdelali v Slaščičarstvu Marta iz Godešiča. Vsi nastopajoči so bili enotni: "Nasvidenje leta 2015!"

Zaradi velik vročine so se udeleženci čez dan zavlekli v prijetno senco mogočnih dreves, ansambel STRMINA in večerni hlad pa jih bosta prav zagotovo zvabila na plesišče, kjer se bodo vrteli dolgo v že skoraj poletno noč.