V sredo, 13. 6. 2012 smo v Sokolskem domu predstavili novo številko Loških razgledov 58/2011.

Uvodoma sta navzoče pozdravila mag. Aleksander Igličar, predsednik Muzejskega društva Škofja Loka, in mag. Miha Ješe, župan Občine Škofja Loka.

Vsebino Loških razgledov sta predstavili urednica Judita Šega in avtorica Mojca Ferle. Loški razgledi 58/2011 na 432 straneh prinašajo 41 prispevkov 44 različnih avtorjev. Vsebinsko kazalo si lahko ogledate tukaj.

Avtorica Mojca Ferle je spregovorila o življenju in delu častne dvorne dame Franje Tavčar (1868 - 1938), ki je širšemu krogu ljudi najbolj poznana kot žena pisatelja Ivana Tavčarja. V njeni predstavitvi pa smo spoznali široko družbeno, predvsem karitativno delovanje Visošce (Visoške gospe, kot jo je rad poimenoval mož Ivan Tavčar), v tedanjem ljubljanskem in širšem slovenskem meščanskem življenju.

Ob koncu predstavitvenega večera se je mag. Aleksander Igličar zahvalil urednici Juditi Šega in članom uredniškega odbora (Helena Janežič, mag. Tone Košir, Ivica Krek, Marija Lebar in dr. France Štukl) za njihovo obsežno in temeljito delo, ki je v dobrobit vseh Ločanov.

V naslednjih dneh bodo študentje pričeli z raznašanjem Loških razgledov članom Muzejskega društva po domovih, v začetku julija pa bomo preostale poslali po pošti. Že Loške razglede želite prejeti prej, jih lahko dvignete oziroma plačate v tajništvu Loškega muzeja v dopoldanskem času.

V redni prodaji lahko Loške razglede 58/2011 naročite v spletni trgovini ali jih kupite (cena je 20 EUR) na običajnih prodajnih mestih v Škofji Loki (blagajna Loškega muzeja, Galerija Ivana Groharja na Mestnem trgu, Turistično društvo na Mestnem trgu in Info točka (bivši Petrol).

Prijetno branje vam želim,

mag. Aleksander Igličar